dinsdag 11 januari 2011

Arikok

Maandag op onze eerste gezamenlijke vrije dag, zijn we naar het Nationaal Natuurpark op Aruba geweest. Dit park is nog grotendeels ongerept. Het beslaat ongeveer 1/5 deel van het eiland.

Om half 10 liepen we onze route die we uitgezocht hadden.


We zijn met onze eigen auto door het park geweest. Dat was geweldig met al die hobbels en gaten en keien die ze neergelegd hebben door het park. Dit om de snelheid te verminderen...
Met de auto rij je zigzag over de wegen om de diepe kuilen te ontwijken. Gelukkig is dat hier mogelijk. We hebben deze dag superweinig auto's gezien. Tegenliggers kom je nauwelijks tegen. Je moet oppassen voor de verwilderde ezels en de geiten die het park bevolken.

Op het eiland zelf zijn er heel weinig verkeersborden en plaatsnaamborden. Maar hier in Arikok is het goed geregeld. Overal waar een bezienswaardigheid te zien is, staat een bord met welke kant je op moet. Het is zelfs zo erg dat ik ergens in de middle of nowhere richting aangeef...

Danielle vroeg waarom ik dat deed. Ik gaf het volgende antwoord, de geiten en de ezels moeten toch ook weten welke kant je opwil...


Indiananentekeningen in de grotten...



Er waren ook veel en hoge cactussen te zien. Je moet er wel voor oppassen dat ze niet in je lichaam prikken, dat is minder fijn.



Het is een heel afwisselend landschap. Alleen hadden we de pech dat we niet voldoende batterijen voor ons fototoestel bij ons hadden. Van het mooiste deel van het park hebben we nu nog geen foto's.
We gaan kijken of we dat de volgende keer kunnen doen, maar dan gaan we met een jeep. Dan heb je minder last van alle keien..


1 opmerking: