zaterdag 8 januari 2011

Ham slachten

Donderdag was de beslissende dag om een keus te maken. Naar de winkel om vlees of de kersham slachten. Ik heb wel een poosje nagedacht hierover.

Een ham slachten vraagt best wel wat voorbereidingen.




Als eerste moet je voldoende energie hebben om hieraan te beginnen. Het is niet binnen 5 minuten geregeld. Conclusie, tijd is de tweede voorwaarde. De derde voorwaarde is een kok met een oven. Aan deze voorwaarde kon ik niet voldoen. Dus dan maar met eigen middelen. De twee superkleine koekepannen die we tot onze beschikking hebben moeten gebruikt worden.



De vierde voorwaarde is dat je sterk moet zijn....


Het einde van het verhaal is dat de vriezer 1 dag leeg is geweest, en nu is hij inmiddels weer gevuld. Ik kan jullie vertellen dat het superlekkere ham is. Voor wie geinteresseerd is, is uitgenodigd om hiervan te komen eten.
Eerlijk gezegd, heb ik hier best van genoten om zo een hammetje te slachten en uiteindelijk alleen zijn poot over te houden...

2 opmerkingen:

  1. Is dat nog steeds de ham uit het kerstpakket? Wie hebben jullie allemaal uitgenodigd om te komen helpen om dat hammetje weg te werken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja pa, dat is nog steeds ham uit het kerstpakket. De eerste ham hebben we nu op. We hebben dus weken alleen maar ham gegeten. En nu is de tweede ham aan de beurt. Als we die over een paar weken op hebben, is de kip aan de beurt. Lekker kerstpakket, maar straks kunnen we echt geen ham meer zien!!!

    BeantwoordenVerwijderen