dinsdag 15 februari 2011

Jungle tocht Costa Rica

De tocht naar de vulkaan werd gecanceld vanwege de weersomstandigheden. Toen in overleg met de gids gekozen voor een tocht door het tropisch regenwoud. Deze tocht is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Vanuit Nederland zijn er zowaar regenjassen en paraplu's meegenomen. Helaas zijn de paraplu's op Aruba achtergebleven. Nu was de regenjas zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant even nat.

Zelfs de bergschoenen zijn van binnen nat. Het heeft meer dan een dag geduurd voordat deze gedroogd waren. Pa heeft op zaterdagavond bijna brand veroorzaakt in zijn bergschoenen. Hij vond dat zijn schoenen (dat was overigens het enigste paar schoenen wat hij had meegenomen de bush in...) moest drogen met een fohn.

Hoezo moet je jong zijn om met een kabelbaan door de jungle te gaan?














Op verschillende manieren kan men zich verplaatsen. En zoals het gebruikelijk is moet het op een jungle tocht altijd anders dan in het normale leven.

Hier gaat het via een kabelbaan, hangbrug of met een quad.

Van het openbaar vervoer werd ook dankbaar gebruik gemaakt. Dit is hier helemaal niet duur. Voor 170 km betaal je 8 amerikaanse dollars.



Wie weet wat er nu aan de Fleerbosseweg komt te staan, als extra vervoermiddel?













Hiernaast zijn de grootste krokodillen van de wereld te bewonderen. Sommige zijn meer dan 2 meter lang...

Over alle foto's die gemaakt zijn, heb ik al heel veel verhalen gehoord. En volgens mij zijn ze nog niet uitverteld. Ik denk dat ze hier nog maar een paar dagen langer moeten blijven....






Afgelopen maandag zijn mijn ouders voor een paar dagen nog teruggekomen naar Aruba, om de laatste mooie dingen hier nog te bekijken. En natuurlijk even kijken of hun dochter nu echt wel beter is....
Hier zijn ze inmiddels achtergekomen. Ik heb nu voor 200% energie...

4 opmerkingen:

  1. De jungletocht is echt een aanbeveling.
    Het is een heel mooi land met een hele mooie indrukwekkende natuur.

    Groetjes Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie verre reizen maakt kan veel verhalen...
    Wat een belevenissen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allemaal, bedankt voor de geweldige reacties!!

    BeantwoordenVerwijderen